Publicații seriale electronice

PROQUEST Central oferă acces la textul integral şi rezumate din reviste ştiinţifice de cercetare în format online

Emerald Management este platforma de cercetare şi documentare ştiinţifică a Grupului Editorial Emerald. Compania este cunoscută cu precădere pentru publicaţiile din domeniul economic.

SpringerLink Journals este platforma de cercetare şi documentare ştiinţifică a prestigioasei edituri Springer.

Nature Publishing Group publică peste 100 de reviste (din care 86 cu factor de impact ISI) şi baze de date online din domeniile: ştiinţele vieţii, ştiinţe fizice, ştiinţe aplicate şi medicină clinică.

Cambridge Journals oferă acces la textul integral din reviste ştiintifice de cercetare în format online, fără alt suport magnetic sau pe hârtie.

Acces deschis Cambridge Journals

Wiley Online Library găzduieşte cea mai extinsă colecţie multidisciplinară de resurse online din lume, acoperind domenii ca: ştiinţele vieţii, medicina şi ştiinţele fizice, ştiinţele sociale şi umaniste.

Science Direct este o platformă de cercetare şi documentare ştiinţifică a editurii Elsevier.

JSTOR este o bază de date realizată de o organizaţie nonprofit care colaborează cu comunitatea academică.

Acces Deschis JSTOR & ARTSTOR

C.E.E.O.L. este o bază de date recunoscută internaţional, în care se regăsesc documente indexate integral din domeniile ştiinţelor umaniste şi sociale, ce provin din Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est.

Cărți electronice

Platforma de cercetare şi documentare ştiinţifică Science Direct oferă utilizatorilor mai multe colecţii de cărţi electronice din domeniile ştiinţă, tehnică şi medicină (STM).

SpringerLink este platforma de cercetare şi documentare ştiinţifică a prestigioasei edituri Springer.

Taylor & Francis books este platforma de cercetare şi documentare care găzduieşte cărţi şi materiale de referinţe online publicate de Taylor & Francis, Routledge, Psychology Press şi Focal Press.

Cambridge Companions Online este o serie de colecţii tematice cu lucrări ştiinţifice ale prestigioasei Universităţi Cambridge.

Banca Mondială oferă utilizatorilor Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti acces liber la colecţii de publicații.

Utilizatorii Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” beneficiază de acces gratuit la colecţii de lucrări ştiinţifice Eumed.net

De Gruyter publică lucrări academice de cel mai înalt nivel, de peste 260 de ani. Localizată în Berlin, compania lansează peste 1.300 de titluri noi în fiecare an în ştiinţele umaniste, ştiinţele sociale, medicină, ştiinţele naturii şi drept, oferind o gamă largă de conţinut digital.

Cărţile editate de Editura CABI sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitatea informaţiilor pe care le oferă şi pentru utilitatea în procesul de cercetare.

Baze de date bibliometrice, specializate şi de referinţe

Clarivate Analytics are misiunea îndrăzneață de a accelera ritmul inovării. Pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor, Clarivate furnizează conținut de primă clasă, analize de încredere și instrumente de inovație și tehnologie.

MathSciNet este o bază de date specializată pentru domeniul matematică ce conţine recenzii, rezumate şi informaţii bibliografice pentru o mare parte din literatura de specialitate.

Oxford English Dictionary este unul dintre cele mai valoroase dicţionare explicative a limbii engleze fiind publicat de prestigioasa editură Oxford University Press.

Scopus este o semnificativă bază de date bibliografică și bibliometrică de literatură științifică revizuită: jurnale științifice, cărți, lucrări de conferințe