Loading Events

Marți, 5 decembrie 2023, Biblioteca Centrală Universitară Carol I a găzduit conferința dedicată rezultatelor elevilor români la testarea PISA 2022. Evenimentul, organizat de Ministerul Educației, prin Unitatea de Cercetare în Educație, are scopul de a supune atenției publice ultimele datele înregistrate, aflate la același nivel cu cele din 2018, punând accentul pe evaluarea măsurilor adoptate în decursul pandemiei și a gradului de eficiență al acestora, inclusiv în perioada de redresare.

În sesiunea introductivă au luat cuvântul: Ligia Deca - ministrul educației, Tanja Bastianic - Policy analyst, OCDE și Gabriela Noveanu - Coordonator Național PISA 2022, cea de-a doua parte a întrunirii fiind alocată unui panel de discuții cu experți în domeniu.

Conform EduPedu, primele testări PISA digitalizate s-au desfășurat în primăvara anului 2022, la finalul pandemiei Covid-19, cu participarea a peste 7.000 de elevi din 180 de școli. Mai multe informații despre acestea puteți afla accesând site-ul oficial al Ministerului Educației: https://www.edu.ro/search/node/pisa