Loading Events

Artistul din Spatele Autismului, ediția a XII-a

 

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România au plăcerea să vă invite vineri, 8 decembrie 2023, de la ora 18.00, la evenimentul numit generic „Artistul din Spatele Autismului, ediția a XII-a” ce va avea loc în Aula BCU (Calea Victoriei nr.88).

Evenimentul cultural are ca obiectiv aducerea în prim-plan a rezultatului muncii beneficiarilor ANCAAR și valorizarea persoanei cu TSA, mesajul către societatea românească fiind unul foarte clar: integrarea persoanei cu autism în societate se face folosind orice oportunitate.

Artistul din Spatele Autismului, ediția a XII-a este un exercițiu de incluziune socială pe care organizatorii îl propun pentru a crește înțelegerea și gradul de implicare a societății!

Victor va susține un recital la pian, Andrei și Dragoș vor prezenta noile acorduri de chitară învățate, iar invitații se vor putea bucura de un vernisaj de pictură tematică (în ulei, acuarelă, acril), lucrări semnate de Andrei Neagu și de alți tineri talentați. Expoziția de produse handmade, lucrate de beneficiarii ANCAAR, în Ateliere ANCAAR Unitate Autorizată Protejată și în atelierele de terapie ocupațională alături de terapeuți și artiști, oferă obiecte din sticlă pictată, pânză pictată, produse din lemn, quilling. Ca în fiecare an, organizatorii au păstrat momente surpriză, ce vor completa actul artistic.

Evenimentul Artistul din spatele autismului, ediția a XII-a face parte din Campania Omul din spatele autismului, care îşi propune promovarea abilităţilor şi talentelor artistice ale persoanelor cu autism care au beneficiat și încă beneficiază de programe terapeutice şi de socializare în cadrul ANCAAR.

ANCAAR accentuează mesajul campaniei: măsura în care persoanele cu autism se pot integra pe piața muncii nu depinde de inteligenţa, aptitudinile sau posibilităţile lor de comunicare, ci de toleranţa noastră, a tuturor.

La eveniment sunt invitaţi copii, tineri și adulți cu autism, aparținătorii acestora, specialiști din domeniul autismului, profesori și educatori, studenţi, public larg, reprezentanți ai mass-media. Accesul este gratuit. Vino să fii alături de noi!

ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ PENTRU COPII ŞI ADULŢI CU AUTISM DIN ROMÂNIA- ANCAAR

www.autismancaar.ro; office@autismancaar.ro; tel: 0773360741; 0773360744