Loading Events

Direcția Europa Centrală și de Est a Agenției Universitare a Francofoniei și Biblioteca Centrală Universitară Carol I lansează o serie de conferințe în limba franceză! Concepute pentru studenții de la cursurile universitare francofone, acestea sunt deschise tuturor francofililor.

În fiecare ultimă zi de joi a lunii, profesioniști din diverse domenii vor prezenta mediul lor de lucru, legăturile lor cu lumea francofonă și oportunitățile disponibile pentru studenți și tineri profesioniști. Aceste conferințe se doresc a fi un loc de întâlnire pentru discuții între comunitățile socio-economice, culturale, diplomatice și tineri.

Prima conferință va avea loc joi, 26 mai, la ora 17.00, în Aula BCU, în prezența doamnei Monica Jiman (CCSO al Pentalog) și a doamnei Adela Jansen (board advisor și associate professor, Druid). Așteptăm cu nerăbdare să vă vedem! Înscrierea prealabilă se poate face accesând linkul: https://forms.microsoft.com/r/YW1khYtWV9 

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), creată în urmă cu 60 de ani, este astăzi prima rețea universitară din lume, cu peste 1 000 de membri: universități, școli prestigioase de învățământ superior și centre de cercetare din aproape 120 de țări. Dezvăluind geniul francofoniei științifice de pretutindeni în lume, AUF, organizație internațională nonprofit, este și o etichetă care poartă o viziune pentru o mai bună dezvoltare a sistemelor educaționale și universitare: “să gândim global francofonia științifică și să acționăm regional, respectând diversitatea”.

Biblioteca Centrală Universitară Carol este o structură complexă, compusă din sediul central, secția pedagogică "I.C. Petrescu" și 16 biblioteci filiale situate în cadrul Universității din București. Colecţiile de documente ale B.C.U. „Carol I” oferă posibilităţi de informare, studiu şi cercetare în toate domeniile cunoaşterii. Inaugurată la 14 martie 1895 ca Fundație Regală, B.C.U. "Carol I" asigură o continuitate dinamică tradițiilor culturale și educaționale care i-au marcat începuturile.

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și Agenţia Universitară a Francofoniei au organizat „Lumea antreprenoriatului : Noi oportunităţi pentru tinerii francofoni ?”, joi, 26 mai, în Aula BCU. Aceasta este prima conferință din seria „Les jeudis de la francophonie”, alcătuită din conferințe programate lunar. Cu acest prilej profesioniștii francofoni din diferite domenii de afaceri vor prezenta legăturile lor cu lumea francofonă și oportunitățile disponibile pentru studenți și tineri profesioniști.

În cadrul conferinței de astăzi, Adela JANSEN, consilier și profesor asociat, și Dana PETCU, director regional Guerlain România, au propus strategii prin intermediul cărora să inspire auditoriul prezent să înțeleagă diverse sectoare socio-profesionale, precum lumea afacerilor, profesii liberale și start-up-uri.

Simpozionul a fost moderat de Mohamed KETATA, Director al Agenţiei Universitare a Francofoniei - Biroul Europa Centrală și Orientală.

La eveniment au participat: Julien CHIAPPONE-LUCCHESI, Director general al Institutului Francez din România, membri ai Academiei Oamenilor de Știință din România, reprezentanţi ai mediului universitar respectiv ai organizaţiilor francofone, precum și studenți ai ASE-FABIZ cu predare în limba franceză.

Subliniem că această serie de conferințe provine dintr-o dorință și o nevoie: împărtășirea experiențelor, precum și necesitatea de învățare, descoperire și înțelegere în mod deosebit a culturii francofone. Preşedinția Agenţiei Universitare a Francofoniei este deținută în prezent de Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, fapt ce reprezintă o oportunitate de a încuraja, mai mult ca niciodată, excelența în educație dar și francofonia”, a declarat Mireille Rădoi, Directorul general al BCU „Carol I”.

Următoarea întâlnire va avea loc joi, 30 iunie, având ca invitat special pe Dana GRUIA DUFAU, avocat, membru al Consiliul Director CCIFER (Camera Franceză de Comerț și Industrie în România).

Imagini