Loading Events

Cea de-a doua conferință a Jeudis de la Francophonie va avea loc joi, 30 iunie!

Direcția Europa Centrală și de Est a Agenției Universitare a Francofoniei și Biblioteca Centrală Universitară Carol I organizează o serie de conferințe în limba franceză, concepute pentru studentii de la cursurile universitare francofone și pentru profeșioniști.

În fiecare ultimă zi de joi a lunii, profesioniști din diverse medii vor prezenta mediul lor de lucru, legăturile lor cu lumea francofonă și oportunitățile disponibile pentru studenți și tineri profesioniști. Aceste conferințe se doresc a fi un loc de întâlnire pentru discuții între comunitățile socio-economice, culturale,  diplomatice și tineri.

Conferința din 30 iunie se va axa pe provocările antreprenoriatului. Va avea loc în Aula BCU, în prezența domnului Grégoire Vigroux și a domnului Dylan Delhommois.  Așteptăm cu nerăbdare să vă vedem! Înscrierea prealabilă se poate face accesând linkul: https://forms.office.com/r/YW1khYtWV9

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), creată în urmă cu 60 de ani, este astăzi prima rețea universitară din lume, cu peste 1 000 de membri : universități, școli prestigioase de învățământ superior și centre de cercetare din aproape 120 de țări. Dezvăluind geniul francofoniei științifice de pretutindeni în lume, AUF, organizație internațională nonprofit, este și o etichetă care poartă o viziune pentru o mai bună dezvoltare a sistemelor educaționale și universitare: “să gândim global francofonia științifică și să acționăm regional, respectând diversitatea”.

Biblioteca Centrală Universitară Carol este o structură complexă, compusă din sediul central, secția pedagogică "I.C. Petrescu" și 16 biblioteci filiale situate în cadrul Universității din București. Inaugurată la 14 martie 1895 ca Fundație Regală, B.C.U. "Carol I" dă o continuitate dinamică tradițiilor culturale și educaționale care i-au marcat începuturile.