Loading Events

”Diverse and distinctive: How culture powers public service media” este tema de anul acesta a conferinței Media and Culture Days, organizată de Radio Romania Regional în parteneriat cu ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union).

Deschiderea a avut loc miercuri, 15 noiembrie, în Aula BCU „Carol I”, unde au susținut discursuri: Mireille Rădoi - directorul general al instituției gazdă, președintele director general Radio România - Răzvan Ioan Dincă & Secretarul General ABU - Ahmed Nadeem.

Directorul general al BCU „Carol I” a evidențiat similitudinile dintre instituția pe care o reprezintă și Societatea Română de Radiodifuziune, trasând cele mai importante obiective comune: promovarea și conservarea culturii, a valorilor serviciilor publice, cultivarea interesului pentru inovație și tehnologie, implicarea comunității, precum și crearea noilor oportunități de colaborare.

Principalul scop al dezbaterilor este de a demonstra rolul cheie jucat de media, ca serviciu public, în diseminarea conținutului cultural de înaltă calitate, precum și în susținerea diversității și a incluziunii. Evenimentul își propune, de asemenea, să creeze premisele unui dialog de succes între profesioniștii din Europa, respectiv arealul Asia – Pacific.