Loading Events

Luni, 13 noiembrie, la împlinirea a 75 de ani de viață și 50 de cunoaștere și inovație, doamna prof. dr. ing. Doina Banciu - vicepreședinte al AOȘR, a fost omagiată la sediul Academiei și al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București.

Cariera didactică şi ştiinţifică a doamnei profesor Doina Banciu se traduce în aproape patru decenii de activitate, desfășurate în cadrul Universității din Bucureşti şi a Institutului Central pentru Conducere şi Informatică din Bucureşti. Contribuţia sa la dezvoltarea domeniului de informare şi documentare, la informatizarea structurilor info-documentare, inclusiv la promovarea tehnologiei informaţiei şi a comunicaţiilor, în România, este remarcabilă.

Cu ocazia sărbătoririi a fost lansat un volum omagial: „50 de ani de cultură digitală”, coordonat de Agnes Erich - președinta Comisiei Naționale a Bibliotecilor și Ion Vaciu - președintele „Digital Transformation” și un produs filatelic, realizat cu sprijinul doamnei Cristina Popescu - directorul general al Romfilatelia și prezentat de Mireille Rădoi - directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București.

Programul manifestării a inclus un concert, susținut de baritonul Alexandru Chiriac, precum și un recital, susținut de Silvian Stâncel - directorul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” din Alba Iulia.

Preocuparea permanentă a doamnei prof dr. ing. Doina Banciu este, în continuare, transformarea bibliotecilor în hub-uri de dezvoltare culturală, pentru că rolul bibliotecilor și bibliotecarilor rămâne esențial pentru societatea actuală.