Loading Events

Concertul „Muguri de Viață” dedicat de copiii Școlii „Copil Dorit” părintelui Nicolae Steinhardt  la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, în colaborare cu școala gimnazială „Copil Dorit” și Liceul „Nicolae Steinhardt” a organizat marți, 28 martie 2023, concertul „Muguri de viață”. Cele două unitati de învățământ fondate de Asociația Copil Dorit, au pregătit evenimentul cultural-artistic în cinstea sărbătorii Bunei Vestiri  si l-au dedicat, în contextul acestui an, memoriei părintelui Nicolae  Steinhardt,  monahul de la Rohia, autorul " Jurnalului fericirii" și mamelor și femeilor creștine.

Theodor Paleologu, președintele fundației omonime, a susținut o cuvântare omagială evocând întâmplări și trăsături marcante ale părintelui Steinhardt, fiind succedat de prezentarea elevilor clasei a IX-a a liceului Nicolae Steinhardt: „Părintele Nicolae de la Rohia, așa cum l-am cunoscut în primul an de liceu”.

Corul de copii Melos dirijat de prof. Anamaria Mihăescu a oferit publicului câteva momente artistice dedicate sărbătorii „Bunei Vestiri”, primăverii și mamei, prin repertoriul său inspirat atât din cântarea de strană cât și din folclorul românesc și cel grecesc. Sub coordonarea aceleiași dirijoare, grupul vocal Scântei al elevilor din ciclul primar a pregătit cântece de primăvară intercalate cu poezii tematice semnate de Grigore Vieru și evocări ale obiceiurilor din Moldova, Transilvania și Țara Românească. Orchestra Micilor Instrumentiști, condusă de prof. dr. Simina Renea, a încheiat seara în acorduri închinate mamei și primăverii.

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” susține inițiativele culturale destinate în special copiilor. Istoria ne-a arătat că Biserica și Cultura au urmărit împreună înnobilarea sufletului românesc și creșterea armonioasă a copiilor în valorile tradiționale pe care înaintașii noștri ni le-au cultivat cu atâta dedicare, a declarat Mireille Rădoi, directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”

Imagini