Astăzi am primit vizita lui Rachael Rose, consul onorific al României la Hobart (Australia) și curatoare a Colecției Tyler de Artă Românească și Modernă din cadrul Universității din Tasmania, cea mai importantă colecție de artă românească din emisfera sudică. Aceasta a venit împreună cu Frances Tyler, soția colecționarului Geoffrey Tyler (trecut în neființă în 2012), pentru a întâlni artiști și specialiști în domeniul icoanelor, precum și cercetători interesați de colecție.

“Tyler Collection of Romanian and Modern Art” cuprinde peste 1500 de articole - picturi, sculpturi, ceramică, icoane religioase, cărți, cataloage, postere, fotografii, eseuri de cercetare și scrisori. Este o colecție bogată și diversă, conținând în principal artă românească din perioada comunistă.

Opera „Cartea” a lui Marin Gherasim, expusă în clădirea Boema a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, reprezintă o importantă punte de legătură între instituția noastră și Universitatea din Tasmania, întrucât în cadrul colecției Tyler se regăsesc și alte opere importante ale pictorului. Descoperirea acestei conexiuni a reprezentat o surpriză plăcută atât pentru noi cât și pentru oaspetele nostru.

Tehnologia și comunicarea modernă ajută la construirea unor legături mai strânse între instituțiile culturale și artistice din întreaga lume. Astfel, întâlnirea de astăzi a fost o oportunitate foarte bună pentru a contura viitoare posibilități de colaborare și dezvoltarea unor noi proiecte comune.

Colecția Tyler este un exemplu remarcabil despre cum arta poate traversa frontierele și poate ajunge la publicul din alte țări și continente, consolidând faptul că frumosul este, într-adevăr, una dintre valorile universale umane.

Pentru mai multe detalii despre această colecție impresionantă, faceți click AICI...

Aveți nevoie de mai multe informații?