Loading Events

Marți, 8 februarie 2022, ambasadorul Indiei, E. S. Rahul Shrivastava și ministrul plenipotențiar al Ministerului Afacerilor Externe, Viorel Stănilă, reprezentanți ai delegației Ambasadei Indiei la București au fost întâmpinați în Sala de Consiliu a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, de către Mireille Rădoi, directorul instituției, în vederea recunoașterii condițiilor favorabile încheierii unui parteneriat între cele două structuri.

În deschiderea ședinței, participanții au admirat o serie de documente de patrimoniu din colecția Bibliotecii Centrale Universitare, aparținând unor personalități marcante ale studiului indianisticii, precum Constantin Georgian, Theofil Simenschy, Sergiu Al-George, Anita Bhose sau Arion Roșu.

În centrul atenției s-a aflat manuscrisul original al „Romanului adolescentului miop”, al lui Mircea Eliade, căruia oaspeții i-au adus un omagiu, exprimându-și dorința de a-i închina primul eveniment organizat în parteneriat cu biblioteca.

Această inițiativă culturală de colaborare dintre România și India a fost succedată protocolar de un tur de onoare al bibliotecii oferit reprezentanților delegației.

„Datoria noastră este să conștientizăm cu înțelepciune că problemele tot mai numeroase pe care contextul actual ni le ridică pot fi depășite. La sfârșitul zilei, vom constata că am depus eforturi pentru a păstra strânse legăturile cu partenerii noștri strategici atât de valoroși, pentru a nu pierde un prilej de bucurie al românilor: redescoperirea de fiecare dată a lumii văzute prin ochii unui Eliade, Eminescu sau Iorga, cei ce au fost și vor fi români pentru români.

Salutăm inițiativa Ambasadei Indiei la București și pregătim proiecte culturale de interes național lansându-vă anticipat invitația de a ne fi alături”, a declarat Mireille Rădoi, directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.