Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a realizat o donatie de carte pentru Scoala nr. 1 din Gaiseni

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a donat vineri, 5 iulie 2024, cărți și rechizite pentru copiii școlii din comuna Găiseni.

Delegația BCU, condusă de Mireille Rădoi, directorul general, a fost întâmpinată de Elisabeta Mihalcea, vicepreședintele consiliului județean Giurgiu, Gheorghe Manea, primarul comunei Găiseni, și Georgeta Mateescu, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Găiseni.

Volumele donate acoperă domenii precum istorie, artă, literatură, limbi străine și teologie, asigurând resurse enciclopedice disponibile spre consultare celor aproximativ 700 de elevi din comuna Găiseni, unde primăria a alocat peste 50% din buget pentru educație.

Eforturile de susținere a educației depuse de locuitorii comunei au început să dea roade: școala se poate mândri cu 10 elevi olimpici care au concurat la etape naționale și internaționale și care au primit invitația de a participa la ediția a XIII-a a Festivalului Strada de C’Arte, unde vor primi distincții din partea Fundației Universitare „Carol I”.

Vizita delegației BCU a continuat cu un tur al schitului Găiseni, asigurat de maica stareță Benedicta, unde era organizat un atelier de pictură pentru elevii din ciclul primar. Și aici, la fel ca în tot satul, s-a putut constata ordinea desăvârșită a gospodăriei, curățenia și conturul îngrijit al împrejurimilor, precum și curiozitatea copiilor și grija supraveghetorilor, detalii ce subliniază avantajele investirii în educație, precum și importanța colaborării dintre primărie, școală și biserică.

„Am înțeles că, deși conduc cea mai importantă bibliotecă universitară din România, este esențial să ne extindem adresabilitatea către un public cât mai tânăr și să cultivăm gustul pentru lectură de la vârste mici, încă din gimnaziu. Acest lucru nu se poate face decât prin împrietenirea elevilor și a copiilor cu oameni și cărți de calitate. Știm că în București situația este diferită față de localitățile mai puțin privilegiate din punct de vedere al accesului la resursele culturale. Drept urmare, aflați astăzi la Găiseni, în incinta unei școli mici, dar plină de suflet pentru sute de elevi, dăm posibilitatea elevilor și profesorilor să consulte volume de cea mai bună calitate. Pe de altă parte, prin Fundația Universitară „Carol I”, dezvoltăm nu doar programe de excelență, ci și inițiative sociale, organizăm colecte și ne asigurăm că reușim să oferim un dar comunităților care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Mireille Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” și președintele Fundației Universitare „Carol I”.

Aveți nevoie de mai multe informații?