Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a primit de la Ambasada Cubei o colecție de aproximativ 150 de documente importante. Drept urmare, luni, 14 noiembrie 2022, în Sala de Consiliu a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a avut loc o întâlnire între Excelența Sa, Deborah Leticia Ojeda Valedon, ambasador al Republicii Cuba în România și șeful serviciului pentru dezvoltarea colecțiilor, Violeta Moraru, respectiv șeful secției pedagogice „I.C. Petrescu”, Carmen Leocadia Pesantez.

Documentele considerate un tezaur al culturii cubaneze reprezintă un mijloc de a cunoaște mai bine atât limba spaniolă cât și diferite aspecte de ordin istoric, cultural și lingvistic reprezentative pentru Cuba.

Excelența Sa și-a motivat opțiunea pentru Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” exprimându-și dorința „de a păstra cărțile vii și de a le încredința unei instituții bine echipate” cunoscând faptul că BCU deține infrastructura și suportul informatic de ultimă generație pentru conservarea în condiții optime a colecțiilor sale. Totodată, înaintea semnării contractelor, aceasta a declarat zâmbind că „donarea de cărți este una dintre cele mai frumoase activități pe care le poate întreprinde un ambasador în activitatea sa.” Întâlnirea celor două părți a fost urmată de un tur al bibliotecii dedicat reprezentanților ambasadei.

„Această donație reprezintă prima interacțiune dintre ambasada Cubei și Biblioteca Centrală Universitară și începutul unei colaborări între cele două instituții. Salutăm inițiativa noilor noștri parteneri culturali asigurându-i în același timp că documentele pe care ni le-au încredințat sunt valorizate exemplar la Biblioteca Centrală Universitară Carol I” a declarat Mireille Rădoi, directorul instituției.

Aveți nevoie de mai multe informații?