COMUNICAT DE PRESĂ

Editura Vremea are bucuria de a vă invita la lansarea albumului București. În căutarea Micului Paris de Narcis Dorin Ion, un volum dedicat orașului București de ieri și de azi. Evenimentul va avea loc miercuri, 3 aprilie, ora 19:00, în eleganta Sală Bizantină a Cercului Militar Național.

Albumul reprezintă al doilea titlu din seria de autor a colecțiilor Planeta București și Aristocărți. Este un adevărat ghid culturalo-turistic care redă bucureștenilor dragostea pentru orașul lor, printr-o incursiune în istoria sa arhitecturală și europeană. București. În căutarea Micului Paris nu este o simplă evocare nostalgic, ci o promisiune împlinită prin bogăția informațiilor și ilustrațiilor inedite care îl transformă într-o veritabilă călătorie vizuală și documentară în „Micul Paris”.

Cartea va fi prezentată de:

  • Acad. Georgeta Filitti
  • Silvia Colfescu, director Editura Vremea
  • Prof. dr. arh. Augustin Ioan

Citate din recenzii:

„Volumul de față pune accentul pe o perioadă când influența franceză la București era explicită. În ciuda avatarurilor și a unei realități dramatice care definește capitala României drept cel mai desfigurat oraș în vreme de pace, Bucureștiul continuă să-și etaleze zestrea arhitectonică făurită între 1860 și 1945. Ghidul semnat de Narcis Dorin Ion, prin densitatea textului, bogăția informației și frumusețea iconografiei, devine un prieten prețios pentru cel care «flanează, în căutarea Micului Paris».” – Acad. Georgeta Filitti

„Am încercat să redăm istoria modernă a Capitalei prin monumentele sale definitorii, combinând istoria arhitecturii, a sculpturii, a grădinilor și parcurilor cu cea a mentalităților și moravurilor de altădată. Este o istorie vie, veselă, cum au fost și oamenii care au făcut-o, o istorie a protipendadei și boemei bucureștene, reflectată în eleganța caselor și palatelor care continuă să ne fascineze.” – Narcis Dorin Ion

Despre autor:

Narcis Dorin Ion este istoric, muzeograf și cercetător, autor a peste 30 de cărți și 160 de studii și articole de specialitate. Domeniile sale de interes includ istoria elitelor, arhitectura rezidențială, monumentele istorice, istoria Familiei Regale a României, precum și editarea unor jurnale și corespondențe istorice valoroase, precum cele ale regelui Carol al II-lea. La Editura Vremea a publicat deja trei volume și lucrează în prezent la cel de-al patrulea.

Vă așteptăm cu drag la o seară dedicată Bucureștiului și poveștilor sale!

Aveți nevoie de mai multe informații?