Încarc Evenimente

Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" este onorată să găzduiască o nouă conferință din seria "Jeudis de la Francophonie" organizată de Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și de Est, pe 22 februarie 2024, începând cu ora 17:00, în Aula BCU. Această conferință marchează cea de-a doua întâlnire din cadrul programului din 2024, în celebrarea celui de-al 30-lea aniversar al Agenției.

  • Locația: Aula din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”
  • Data și Ora: Joi, 22 ianuarie 2024, ora 17:00

Tema acestei conferințe este "Percepția culturii vietnameze prin prisma Têt-ului". Ne bucurăm să colaborăm în această inițiativă cu partenerii noștri: Agenția Universitară a Francofoniei, Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România (GADIF), și Radio France Internationale – RFI Romania. Într-un efort de a facilita interacțiunea dintre mediul diplomatic și cel universitar, invitatul special al serii va fi E.S. Monsieur Do Duc Thanh, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Socialiste Vietnam în România.

Această conferință oferă oportunitatea de a explora și dezbate aspecte legate de diplomația vietnameză, importanța limbii franceze în contextul diplomației contemporane, influența culturii și științei asupra diplomatiei, precum și particularitățile culturii vietnameze în contextul sărbătorii Têt, Anului Nou Lunar.

Având în vedere contextul festiv al celei de-a 30-a aniversări a Agenției Universitare a Francofoniei în Europa Centrală și de Est, scopul conferințelor "Jeudis de la Francophonie" este de a crea un spațiu propice întâlnirilor, schimbului de idei, resurselor și acțiunii între comunitatea studențească și lumea economică, socială, culturală, științifică și diplomatică.

Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" se implică activ în această colaborare, susținând ambițiile AUF de a promova deschiderea către întreaga comunitate francofonă și francofilă, sprijinind diverse domenii de interes, inclusiv cercetarea științifică, promovarea socială, formarea profesională și antreprenoriatul, precum și difuzarea culturii francofone.

Site AUF à https://l.auf.org/JeudiFr-22fevrier2024

Facebook :

Publication : https://l.auf.org/FB-JeudiFr-22fevrier2024

Événement : https://l.auf.org/FBev-JeudiFr-22fevrier24

LinkedIn :

Publication : https://l.auf.org/LK-JeudiFr-22fevrier2024

Événement : https://l.auf.org/LKev-JeudiFr-22fevrier24

Instagram à https://l.auf.org/IN-JeudiFr-22fevrier2024