Încarc Evenimente

FLOWERGRAM – Noaptea muzeelor la BCU „Carol I”

Sâmbătă, 13 mai, pentru a 11-a oară, atunci când muzeele din zeci de țări europene vor aprinde luminile și își vor deschide porțile, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” îi invită pe cei aflați în București într-o atmosferă somptuoasă, dar prietenoasă, care respectă idealul de a conecta istoria cu realitățile de azi.

Călătoria în timp se va concretiza prin incursiunea în detaliile arhitecturale ale instituției noastre și în povestea personalităților creatoare, precum și prin expoziția Cartea românească tipărită în timpul păstoriei Sfântului Ierarh Martir Neofit I Cretanul, Mitropolitul Țării Românești (1738-1753), care reunește pentru prima dată peste 30 de titluri extrem de valoroase, din colecțiile Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” și ale Bibliotecii Sfântului Sinod.

FLOWERGRAM – a smart oasis, conceptul imaginat de BCU „Carol I” pentru această ediție, va surprinde, va atrage și va constitui un adevărat refugiu de Adevăr, Bine și Frumos, în contrast cu permanenta agitație urbană. Iar darurile oferite, în final, fiecăruia vor încununa o noapte petrecută printre cărți și flori.

Vă așteptăm!

FLOWERGRAM – a smart oasis

Noaptea Muzeelor 2023 la BCU „Carol I”

 

FLOWERGRAM – a smart oasis a fost conceptul sub care s-a desfășurat, în acest an, Noaptea Muzeelor la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, instituție care s-a dovedit un adevărat așezământ plin de energie, pentru cei care au pășit pe parcursul acestui eveniment în universul cărților și al florilor.

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” continuă tradiția. În fiecare zi căutăm căi de a ne reinventa, de a crea noi concepte care să aparțină secolului XXI, pentru a atrage generațiile tinere, ai căror membri vor purta cultura și educația mai departe. Ne dorim să magnetizăm fiecare nou vizitator, astfel încât toți aceștia să devină prieteni ai bibliotecii, ai cărților, ai studiului, a declarat Mireille Rădoi, directorul general al instituției.

Peste 2 000 de vizitatori, călăuziți de o echipă de 15 ghizi, au străbătut spațiile noastre care povestesc istoria celor 132 de ani. Aceștia au fost surprinși de sunetele naturii care îi proiectau dintr-odată într-o oază verde, modernă, confortabilă, unde florile, cărțile și atmosfera prietenoasă i-au făcut să se întrebe dacă își mai doresc să plece spre altă destinație.

Flori, pergamente cu Actul fondator al Fundațiunii Universitare, aproape 700 de cărți, precum și fotografii profesioniste, realizate în acest cadru de vis, au fost darurile pe care Biblioteca le-a oferit vizitatorilor.

La lăsarea serii, lângă statuia ecvestră din fața BCU „Carol I”, a răsunat și surpriza noastră muzicală: trupa Trafic Greu a susținut un concert antrenant, o combinație de folk, rock și pop.

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” este instituția non-muzeală cu cele mai multe participări în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, aceasta fiind prezentă pentru a 11-a oară în maratonul cultural european.

Parteneri: Floria, Biblioteca Sfântului Sinod, WOPA.