Încarc Evenimente

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, în aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I a fost organizată conferința Femei mai puternice în România de către Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ambasada Suediei și a Germaniei la București, Biroul de Informare al Parlamentului European în România în cooperare cu FILIA.

Agenda evenimentului a inclus două sesiuni de dezbatere, moderate de către Andreea Marin și prof. dr. Ionela Bălăuță, pe teme esențiale: egalitatea de șanse și emanciparea femeilor, precum și egalitatea de gen în România anului 2023. În conferința plenară au luat cuvântul ES Helena Dalli - comisar european pentru egalitate, ES Ramona Chiriac - șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, ES Anca Dragu - președintele Comisiei pentru drepturile omului din Senatul României, ES Therese Hyden - ambasadoarea Regatului Suediei în România, ES Peer Gebauer - ambasadorul Republicii Federale Germania în România și Mădălina Mihalache - șefa Biroului de Informare al Parlamentului European în România.

„Suntem onorați că am găzduit un eveniment de o asemenea însemnătate, dedicat egalității de șanse în România - o temă poliscopică, ce implică aspecte socio-culturale, educaționale, dar și economice. Nivelul de reprezentare și mobilizarea autorităților de la București și Bruxelles, a reprezentanților corpului diplomatic, a societății civile și a mass-media în jurul acestei problematici dovedește că, deși s-au făcut demersuri în direcția soluționării acesteia, încă reprezintă o preocupare majoră” a declarat Mireille Rădoi, directorul general B.C.U. Carol I.

Imagini