„Viziunea Regatului față de situațiile din Orientul Mijlociu„

 

      Astăzi, 13 februarie 2020, în Aula Bibliotecii Centrale Universitară „Carol I” a avut loc panelul cu tema „Viziunea Regatului față de situațiile din Orientul Mijlociu” susținut de Excelența Sa domnul Adel Ahmed Al-Jubeir, Ministrul de Stat pentru Afaceri Externe și membru în Consiliul de Miniștri al Regatului Arabiei Saudite.

            La eveniment au participat experți, profesori, jurnaliști, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, iar din Ministerul român de Externe: Mirela Grecu - Directorul Direcției pentru Diplomație publică, culturală și științifică, Radu Safta - Director General al Departamentului pentru afaceri globale, Dan Petre - Directorul Institutului Diplomatic Român.

            Importanța valorilor promovate în mediul academic a fost subliniată și prin prezența Ligiei Deca - Consilier prezidențial pentru Educație și Cercetare, precum și a prof. univ. dr. ing. Gigel Paraschiv - Secretar de Stat în Ministerul Educației și Cercetări.          

            Doamna Mireille Rădoi a dăruit E.S. Dl. Adel Ahmed Al-Jubeir două lucrări reprezentative pentru instituția gazdă, iar ca semn de apreciere Înaltul Oficial a oferit două volume Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.