BIBLIOTECA CENTRALĂ UNIVERSITARĂ CAROL I"  a găzduit lansarea volumelor:

 ,,Chipuri de ieri și de azi în rama veșniciei” și ,,Schitul Vovidenia”

 

Miercuri, 11 noiembrie 2015, în Aula BCU ”Carol I” a avut loc  lansarea volumelor  ”Chipuri de ieri și de azi în rama veșniciei” și ”Schitul Vovidenia”  al căror autor este Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

    Evenimentul s-a bucurat de participarea, alături de Preasfințitul Părinte Timotei a următoarelor personalități: Conf. Univ. Dr. Mireille-Carmen Rădoi, Director General al Bibliotecii Universitare ”Carol I”, Arhimandrit Mihail Daniliuc, Egumenul Schitului Vovidenia, Pr. Nicolae Dascălu, Coordonatorul Centrului de Presă BASILICA, domnul Grigore Ilisei, scriitor, renumit om de radio și televiziune, doamna Profesoară Cătălina Velculescu, renumit cercetător și istoric literar, monahia Atanasia Văetiș de la Mănăstirea Stavropoleos, oameni de cultură, consilieri patriarhali și eparhiali, protoierei din Capitală, monahi, precum și numeroși oameni apropiați autorului.

 Întâlnirea a fost moderată de părintele arhimandrit Policarp Chițulescu, Directorul Bibliotecii Sfântului Sinod.

    În cadrul evenimentului fiecare dintre personalitățile menționate au luat cuvântul felicitându-l pe Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul pentru cele două capodopere literare accentuând autenticitatea și valoarea lor precum și activitatea acestuia în cadrul Bisericii Ortodoxe Române de-a lungul vieții sale.

    Un alt aspect foarte important a fost pus în lumina invitaților de Conf. Univ. Dr. Mireille Rădoi, Director General al BCU ”Carol I”  declarând că Biserica și Biblioteca nu fac altceva decât să-și dea mâna pentru păstrarea memoriei și păstrarea ființei neamului. Domnia sa, exprimându-și totodată bucuria de a fi gazda unui astfel de eveniment cu adevărat important pentru cultura română.

    În încheiere, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, a mulțumit Bibliotecii Universitare ,,Carol I’’, pentru amabiliatea de a găzdui acest eveniment, dar și tuturor celor prezenți.