„Serile Zeppelin” în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”

Joi, 16 iunie, ora 19:30
 
Evenimentul „Serile Zeppelin”, un proiect de comunicare şi educaţie iniţiat de Asociaţia Zeppelin şi susţinut de revista de arhitectură Zeppelin, a fost lansat la începutul anului 2008. Această platformă de întâlniri lunare şi-a demonstrat succesul pe parcursul anului 2008 şi a continuat în 2009, 2010 şi 2011 cumulând în 32 de întâlniri peste 8.000 de participanţi la evenimente.
 
Începând cu ediţia lunii iunie Asociaţia Zeppelin şi Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” au demarat parteneriatul în urma căruia vom putea desfăşura următoarele ediţii ale Serilor Zeppelin din anul acesta în Aula BCU „Carol I”. Ne bucură tare mult realizarea acestui parteneriat pentru că este efectul unor valori comune pe care le împărtăşim şi suntem foarte încrezători în evoluţia acestuia.
 
În cadrul ediţiei 32 a Serilor Zeppelin ne-am întâlnit cu un birou de arhitectură tânăr, însă cu foarte multe proiecte realizate. Graphic Studio lucrează atât la operaţii mari şi medii, folosind cele mai noi tehnologii, cât şi la construcţii mici ce intervin în contexte sensibile.
 
Stadionul Naţional „Lia Manoliu” (în colaborare cu Von Gerkan Marg & Partner – Germania şi cu UAUIM – CCPEC) este poate cel mai important exemplu din prima categorie. Casa Fotbalului din Bucureşti şi Academia de Fotbal de la Mogoşoaia (în colaborare cu Emil Barbu Popescu) au fost medaliate la ediţiile din 2002 şi 2006 ale Bienalei de Arhitectură Bucureşti. La celălalt capăt al scării arhitecturale, extinderea delicată a unei locuinţe rurale din zona Braşovului a fost nominalizată la ediţia din 2010 a Bienalei. Între cele două extreme, se află numeroase proiecte de clădiri de birouri, imobile de apartamente, săli de sport, bazine de înot, restaurări şi locuinţe individuale care au primit premii şi nominalizări la Bienală şi la Anuala de Arhitectură Bucureşti, au fost incluse în expoziţii internaţionale şi publicate în cele mai importante reviste de arhitectură.
 
Biroul a fost fondat în 1998 şi este condus de către patru parteneri: Remus Harsan, Nemes Karoly, Dragoş Perju şi Crina Popescu.

  „Serile Zeppelin” ediţia 32

 „Serile Zeppelin” ediţia 32

 
 Inaugurarea conferinţei „Serile Zeppelin” în Aula B.C.U. „Carol I” a fost făcută de doamna Director General Mireille Rădoi