„HAIKU ALB”

Expoziţie de pictură Gabriela Culic

<< HAIKU ALB >>
 

1 - 11 Aprilie, Galeria Galateca, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

 

Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, artista Gabriela Culic este un exponent important al tendinţelor artei gestualiste în pictura contemporană autohtonă. Proiectul expoziţional se numenşte „Haiku alb” pictură.

În sala Galateca sunt panotate într-un mod neconvenţional o serie de lucrări de pictură, realizate în ultimii ani de creaţie. Tehnica de lucru este ulei-pânză. Lucrările sunt realizatre întro manieră abstractă, subiectul având trimiteri în zona liricului abstract, expresionist. Conform liricii de specialitate, pictura este realizată întro viziune remodernistă.

 

’’Incerc prin aceasta expoziţie să creez un univers al detaşării. Oricărui gând sau situaţie generată de o motivaţie intrinsecă sau extrinsecă, îi putem răspunde cu detaşare. La un moment dat.

 

Detaşarea poate fi privită ca o frecvenţă sau ca o mantră ce pluteşte în univers şi care poate fi accesată de noi … sau care din contră, ne accesează…..
 
Detaşarea care ne trăieşte, ca şi «visul care ne visează»,… vine ca un moment binefacator după un şir lung de negocieri, negări şi furie, întrebări, acceptări… Dar vine” - Gabriela Culic
 
 

  

  Gabriela Culic

 Interviu TVR Cultural

 Curator: Alexandra Titu

  

  Conf. univ. dr. Mireille Rădoi - Director General al BCU „Carol I”, artista Gabriela Culic

 

  
  
  Mireille Rădoi - Director General al BCU „Carol I”, artista Gabriela Culic