Istoric
 
 

Biblioteca Facultăţii de Ştiinţe Politice s-a constituit ca spaţiu al cunoaşterii în anul 2001, atunci când colecţiile sale au fost puse în slujba procesului de învăţare şi cercetare universitară, integrându-se în sistemul de biblioteci filialele ale B.C.U. „Carol I” din Bucureşti.

Valoarea academică a colecţiilor stă în literatura de specialitate în limbile franceză şi engleză (care sprijină procesul didactic desfăşurat de secţiile cu predare în limbi străine) provenită din donaţii din partea instituţiilor cu care biblioteca are strânse relaţii de colaborare: Agence Universitaire de la Francophonie, British Council, Institutul Francez, Institutul European, Institutul Diplomatic, Institutul de Cercetări Politice, Ministerul de Externe, dar şi din partea cadrelor didactice preocupate de creşterea patrimoniului informaţional al bibliotecii: Cristian Preda, Stelian Tănase, Daniel Barbu, Radu Carp, Alexandra Ionescu, Octavian Roske, Băluţă Ionela, Laurenţiu Vlad, Florin Ţurcanu, Alexandra Ghica, Damiana Oţoiu, Silvia Marton.

Biblioteca de Ştiinţe Politice pune la dispoziţia utilizatorilor o sală de lectură cu 18 de locuri, dotată cu o staţie de lucru conectata la Internet wireless, care permite
efectuarea căutărilor în modulul Interogare al softului integrat ALICE şi accesarea bazelor de date ştiinţifice de pe portalul www.bcub.ro.

Din luna mai a anului 2008, Biblioteca de Ştiinţe Politice găzduieşte Fondul Monica Lovinescu - Virgil Ierunca, o parte a bibliotecii de la Paris a marilor personalităţi culturale româneşti. Acesta cuprinde lucrări în limba franceză ale unor scriitori precum: Raymond Aron, Raymond Boudon, Alexandre Zinoviev, Alain Besançon, Vačlav Havel, Richard Nixon, Hélène Carrere D’Encause, Alexandre Soljenitsyne.

Prin valoarea info-documentară şi pedagogică a publicaţiilor sale Biblioteca de Ştiinţe Politice este una din bibliotecile de literatură politică şi în special de literatură anticomunistă unice în Europa, aflată în slujba cercetării universitare.