Istoric

 

Fotografii

 

În anul 1990, ca urmare a înfiinţării Facultăţii de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie (cu secţiile Sociologie şi Asistenţă Socială, Psihologie, Pedagogie, Psihopedagogie specială) a fost organizată o bibliotecă specializată, respectiv Biblioteca de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie.

Separarea Facultăţii de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie în două structuri independente (Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei), survenită în anul universitar 1999-2000, a condus la crearea a două biblioteci distincte, cu fonduri separate, corespunzătoare specializărilor existente în cadrul celor două facultăţi.

Biblioteca de Sociologie şi Asistenţă Socială, filială a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” Bucureşti, a fost inaugurată la 19 octombrie 2000, în noul sediu, situat în Str. Schitu Măgureanu nr. 9. Facultatea a contribuit financiar şi prin masive donaţii cu publicaţii de specialitate, echipamente informatice şi mobilier la înfiinţarea bibliotecii, prin decanul, profesorul universitar doctor Cătălin Zamfir, alături de prodecanul, profesorul universitar doctor, Marian Preda.

În anul 2000, biblioteca avea două săli de lectură cu acces direct la documente, cu 42 de locuri şi garderobă situate la parterul facultăţii. În anul 2001, s-a înfiinţat Centrul de Împrumut informatizat la demisolul clădirii. În anul 2005, biblioteca şi-a mărit spaţiul cu încă o sală de lectură şi prin mutarea centrului de împrumut, la parter alături de sala de lectură (80 locuri). Din vara anului 2009, cele trei săli de lectură ale bibliotecii dispun de camere de supraveghere video şi instalaţie de aer condiţionat.

Prin contribuţia financiară a facultăţii, această filială a fost informatizată în noiembrie 2000, prin iniţierea bazei de date în sistem informatizat Vubis. Din noiembrie 2008, utilizatorii pot accesa catalogul online al bibliotecii inclus în Catalogul general al B.C.U.